Hola amics i amigues més sans i sanes! Després de dos anys fent hamburgueses vegetals per les xarxes d’intercanvi i vist l'èxit que han tingut, he decidit aprofundir en el tema i obrir aquesta web.
 Em dirigeixo a tothom que vulgui menjar de forma més sana, pràctica i econòmica. A aquells de vosaltres que, com jo, aposteu en una economia local i sostenible. L’educació dels nostres fills en tots els àmbits inclòs l’alimentari està a les nostres mans, som els seus models principals i som allò que mengem. El meu granet de sorra son aquests productes fets amb molt d’amor:Tant es així que cada producte té un esperit propi, un nom i un personatge de dibuixos animats que coneixereu amb el temps, tots ells formen part de la familia HAMBURGUESES VEGETALS …I MÉS
Tinc el CARNET DE MANIPULADORA D’ALIMENTS. El tinc molt present en totes les mesures de seguretat i higiene alimentària. Estan envasades al vuit al moment, i de seguida congelades a -12 graus com a mínim. És important que no trenqueu la cadena del fred per garantir la màxima qualitat, porten la data del dia d’elaboració a l’etiqueta, el consum preferent seria d'un o dos mesos, tot i que podrien durar més, per assegurar-me que no les mengeu mai en mal estat. La garantia dels ingredients i de l’elaboració es basa en la confiança de la meva serietat i responsabilitat demostrada en tot el que faig desde fa 5 anys i en el boca a boca dels amics i coneguts. He anat agafant experiència i millorant, especialment a les xarxes d’intercanvi Ecoxarxa Montseny i Xarxa Ecovalldeltenes. Encara em queda molt per aprendre, però amb la vostra ajuda anirem fent-ho cada cop millor.

Quant duren? Congelades un mes mínim, si no trenqueu la cadena del fred. Un cop descongelades, aproximadament duren: les hamburgueses i salsitxes un parell de dies a la nevera. No torneu mai a congelar-les! El pot de quètxup està envasat en conserva, però un cop obert i a la nevera no més d’una setmana.

Com les haig de coure?

 

El millor pel seu èxit és treure-les del congelador 5 min. i de seguida a una paella que no enganxi, amb una mica d’oli primer per banda i banda que quedin daurades i després baixant el foc i fins que les puguis aixafar amb una forquilla perquè ja estan ben descongelades i calentones. També les podeu fer al forn sense problemes, tot i que no queden tan cruixents us estalvieu l'oli. De vegades les acompanyo amb salses vegetals com el ketchup natural que també faig, i que torna boja la canalla, o paté d'albergínia, humus, salsa de iogurt o seva caramelitzada que podeu fer vosaltres, per acabar de fer gaudir el paladar però són opcionals, soles estan prou gustoses també. Un parell d’hamburgueses vegetals acompanyades d’una amanida de l’hort i ja veureu com us entra de bé al cos. Tenen la proporció d'hidrats, greixos i proteïna en equilibri per fer de dues o tres hamburgueses, depenent de la persona, un àpat complet i equilibrat dietèticament Realment el futur de l'alimentació humana passa per no fer servir la carn. El nivell de vibració i lleugeresa i energia (salut) en el cos no té comparació si menges les meves hamburgueses! Espero les vostres comandes! I BON PROFIT!